Μίλτος Τεντόγλου: Kορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων και για το 2023

Κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια για τρίτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο κορυφαίος αθλητής, νικητής το 2023 στο Ευρωπαϊκό κλειστού και στο Παγκόσμιο ανοιχτού έχει κατακτήσει όλους τους διαθέσιμους τίτλους των κορυφαίων διοργανώσεων του πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη με άλμα στα 8,52 μ.

Το γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης έγινε το χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη και το «παρών» έδωσε o αντιπρόεδρος της ABAF, Λάμπρος Παπακώστας, καθώς και το μέλος του συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος.

Στη διάρκεια του γκαλά η Βαλκανική Ένωση βράβευσε τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του στην Ένωση και στην ανάπτυξη του στίβου στα Βαλκάνια.

Στην κατηγορία των γυναικών, κορυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε η Τουρκάλα Τούγκμπα Ντανισμάζ, η οποία στο Ευρωπαϊκό κλειστού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν.

Η πρωταθλήτρια του ακοντισμού από τη Σερβία, Αντριάνα Βιλάγκος απέσπασε τον τίτλο της ανερχόμενης Γυναίκας. Ο Βούλγαρος άλτης του μήκους και του τριπλούνΜποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ τον αντίστοιχο τίτλο στους Άνδρες.

Συνεδρίαση της Ένωσης των Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου

Το πρωί της Τρίτης τα μέλη της Ένωσης των Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου (Association of Balkan Athletic Federations, ABAF) συνεδρίασαν και συμφώνησαν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του στίβου στην περιοχή.

Παράλληλα έγινε τροποποίηση του καταστατικού της ABAF, και ανακοινώθηκε το νέο Logo της Βαλκανικής Ένωσης καθώς και το νέο site. Την ίδια στιγμή σε εκκρεμότητα παραμένουν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, καθώς και το Βαλκανικό πρωτάθλημα κάτω των 20 στον ανοιχτό στίβο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί